Presentations -
-
カラムスイッチング-HPLC法を用いた水産物のビタミンKの分析
田中里奈, 柴田敏行, 山本康介. 川口栄男, 田中竜介
日本水産学会大会 (東北⼤学農学部) 2023.9.20 日本水産学会
Event date: 2023.9.19 - 2023.9.22
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:東北⼤学農学部 Country:Japan
-
冷凍サバの官能特性におよぼす各種要因の影響
和田律子, 中澤奈穂, 田中竜介, 岡野利之, 福島英登, 前田俊道
2023年度日本冷凍空調学会年次大会 (日本大学理工学部) 2023.9.8 日本冷凍空調学会
Event date: 2023.9.6 - 2023.9.8
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:日本大学理工学部 Country:Japan
-
Evaluation of chemical components of herbs and spices from Thailand and effect on lipid oxidation of fish during storage
Nichawee Jongsawatsataporn, Ryusuke Tanaka
日本水産学会九州支部大会 (宮崎市ホテルマリックス) 2023.1.7 日本水産学会九州支部
Event date: 2023.1.7
Language:English Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:宮崎市ホテルマリックス
-
魚肉へのキノコ粉末の添加が脂質酸化およびビタミンD含量に及ぼす影響
城戸柊平, 田中竜介
日本水産学会九州支部大会 (宮崎市ホテルマリックス) 2023.1.7 日本水産学会九州支部
Event date: 2023.1.7
Language:English Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:宮崎市ホテルマリックス
-
国産冷凍サバを高付加価値化するコールドチェーンの 実用化技術の開発
岡﨑惠美子, 中澤奈穂, 渡辺 学, 岡野利之, 田中竜介, 福島英登
日本食品工学会第22回年次大会 2021.9.7
Event date: 2021.9.7 - 2021.9.8
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (invited, special)
-
岩牡蠣の栄養成分における地域的ならびに季節的変化
引原梨⾥⼦, 田岡洋介, 小原有紀, 幡⼿英雄, ⽥中⻯介
日本水産学会九州支部大会 (⿅児島⼤学下荒⽥キャンパス(⽔産学部)) 日本水産学会九州支部
Event date: 2019.12.7
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:⿅児島⼤学下荒⽥キャンパス(⽔産学部)
-
HPLC法を用いたビタミンB群の一斉分析法の開発と魚醤の分析
佐々木 楓, 幡⼿英雄, ⽥中⻯介
日本水産学会九州支部大会 (⿅児島⼤学下荒⽥キャンパス(⽔産学部)) 日本水産学会九州支部
Event date: 2019.12.7
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:⿅児島⼤学下荒⽥キャンパス(⽔産学部)
-
冷凍マサバにおける初期鮮度、保管温度、保管期間による脂溶性成分および水溶性成分の変化
田中竜介, 中澤奈穂, 福島英登, 渡辺 学, 前川公彦, 岡野利之, 平石一夫, 岡崎惠美子
日本水産学会 (福井県立大学) 日本水産学会
Event date: 2019.9.8 - 2019.9.10
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:福井県立大学
-
Evaluation of Physiologically Active Amine Contents in Fish Meats with Different International conference
Ishimaru Mami, Muto Yuma, Nakayama Akari, Hatate Hideo, Tanaka Ryusuke
Analyticon 2019 (Crowne Plaza Hotel San Francisco Airport) United scientific group
Event date: 2019.4.30 - 2019.5.1
Language:English Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:Crowne Plaza Hotel San Francisco Airport
-
みやざきサクラマス可食部における栄養成分ならびに抗酸化能の評価 Invited
田中竜介, 内田勝久, 石丸真美, 伊藤芽以子, 松本直人, 田岡洋介, 幡手英雄
国内サーモン養殖による地域振興に向けた課題と展望 (岩手大学理工学部キャンパス内 復興祈念銀河ホール) 岩手大学三陸水産研究センター・水産オープンイノベーション研究ネットワーク
Event date: 2019.1.27
Language:Japanese Presentation type:Poster presentation
Venue:岩手大学理工学部キャンパス内 復興祈念銀河ホール
-
藻⾷性⽣物の植物ステロール・脂肪酸について
引原梨⾥⼦, 幡⼿英雄, ⽥中⻯介
日本水産学会九州支部大会 (⿅児島⼤学下荒⽥キャンパス(⽔産学部)) 日本水産学会九州支部
Event date: 2018.12.8
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:⿅児島⼤学下荒⽥キャンパス(⽔産学部)
-
カラムスイッチング-蛍光HPLC 法を⽤いた⽔産物と発酵⾷品中の⽣体アミン類の⼀⻫分析法の開発
石丸真美, 武藤優馬, 中山安佳理, 幡手英雄, 田中竜介
日本水産学会九州支部大会 (⿅児島⼤学下荒⽥キャンパス(⽔産学部)) 日本水産学会九州支部
Event date: 2018.12.8
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:⿅児島⼤学下荒⽥キャンパス(⽔産学部)
-
親⽔性相互作⽤クロマトグラフィー(HILIC)法を⽤いた⽔産物中のイミダゾールジペプチドの定量法の開発
森 朗裕, 引原梨里子, 石丸真美, 幡手英雄, 田中竜介
日本水産学会九州支部大会 (⿅児島⼤学下荒⽥キャンパス(⽔産学部)) 日本水産学会九州支部
Event date: 2018.12.8
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:⿅児島⼤学下荒⽥キャンパス(⽔産学部)
-
海産ミドリムシ類 Eutreptiella eupharyngea の栄養価とアサリ稚貝に対する餌料効果
山﨑康裕, 石井慶太, 佐藤史都, 阿部真比古, 村瀬昇, 田中竜介,多賀茂, 岸岡正伸
2018 年度日本水産学会秋季大会 (東京海洋大学) 日本水産学会
Event date: 2018.3
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:東京海洋大学
-
The effect of initial freshness on the quality change of frozen tuna meat International conference
Naho Nakazawa, Ritsuko Wada, Hideto Fukushima, Shinji Kono, Ryusuke Tanaka, Emiko Okazaki
The 10th Vietnam – Japan Scientific Exchange Meeting
Event date: 2017.9
Language:English Presentation type:Oral presentation (general)
-
The effect of initial freshness on the quality change tuna meat during frozen stage International conference
Naho Nakazawa, Ritsuko Wada, Hideto Fukushima, Shinji Kono, Ryusuke Tanaka, Emiko Okazaki
The JSFS 85th Anniversary-Commemorative International Symposium
Event date: 2017.9
Language:English Presentation type:Poster presentation
-
Rearing Trial of Eel, Anguilla japonica in a Closed Recirculating System Using Hot Spring Water Welled up in Saito City, Miyazaki, Japan International conference
Yousuke Taoka, Seika Okane, Kazuho Umetsu, Mizuki Horoiwa, Yukie Kamata, Yuki Hayami, Setsuko Nagai, Noriko Nagasaka, Kenya Horii, Nguyen Thi Hue Linh, Ryusuke Tanaka, Katsuhisa Uchida
The JSFS 85th Anniversary-Commemorative International Symposium
Event date: 2017.9
Language:English Presentation type:Oral presentation (general)
-
高速液体クロマトグラフィーを利用した水産物の品質評価 Invited
田中竜介
平成28年度日本水産学会九州支部 支部例会 (長崎大学) 日本水産学会九州支部
Event date: 2016.12.11
Language:Japanese Presentation type:Symposium, workshop panel (nominated)
Venue:長崎大学
-
Development of high-performance liquid chromatography with fluorescence detection for higher sensitivity analysis of phytosterol in marine algae International conference
Meiko Ito, Mami Ishimaru, Toshiyuki Shibata, Hideo Hatate, Ryusuke Tanaka
The 10th IMT-GT UNINET Conference 2016 (Bioscience: The Element of Life)
Event date: 2016.11.30 - 2016.12.2
Language:English Presentation type:Oral presentation (general)
-
Caco-2細胞を用いたフロロタンニンの腸管吸収に関する研究
杉浦義正, 谷口凌佑, 田中竜介, 松下映夫 宮田昌明
2016 年度日本水産学会秋季大会 (近畿大学) 日本水産学会
Event date: 2016.9.8 - 2016.9.10
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:近畿大学